Selecteer een pagina

De aangepaste eindtermen (ook wel PLATO 1.1 genoemd) zijn eind 2018 samengesteld door PLATO in opdracht van VGZ. Na de raadpleging van verschillende experts in het veld is het resultaat een verbeterde versie van de eindtermen die vooral beter en eenduidiger gestructureerd is. Het CGO heeft zijn steun uitgesproken voor het updaten van de huidige eindtermen met deze nieuwe versie.

Sinds begin 2020 is er een overeenkomst met verschillende partijen uit de complementaire sector om de aangescherpte PLATO-eindtermen over te nemen als standaard. Het CGO heeft zich ingezet en samenwerking gezocht met meerdere partijen uit de sector (zoals zorgverzekeraars, opleiders, accreditatie instituten en beroepskoepels) om ervoor te zorgen dat er draagvlak is voor deze invoering.

CPION, een van de officiƫle accreditatie instituten die de PLATO eindtermen bij opleidingen toetst, heeft begin dit jaar in een bericht laten weten akkoord te gaan met PLATO 1.1 als beoordelingskader en deze over te nemen. Een belangrijke stap in een kwalitatieve verbetering voor de sector.

Binnenkort zullen de vernieuwde eindtermen te downloaden zijn van de website van het CGO.

Het CGO is een collectief van geaccrediteerde opleiders voor MBK/PsBK volgens de PLATO eindtermen, die hun krachten hebben gebundeld voor belangenbehartiging en kwaliteitsbewaking van onderwijs binnen de CAM-sector. Meer informatie kun je vinden op www.cgo-mpsbk.nl.